گروه مقاله : آشپزی
تاريخ انتشار : 1400/06/30 - 11:14
كد :13

طرز تهیه بریانی هندی

بریانی هندی یکی از انواع غذاهای خوشمزه مخصوص کشور هندوستان می باشد که آن را با برنج و گوشت تهیه می نمایند. در این مطلب طرز تهیه بریانی هندی یا پلوی مجلسی هندی را ملاحظه می فرمایید.

مواد لازم برای بریانی هندی

  • 1/5 کیلوگرم گوشت مرغ پوست کنده شده، بدون استخوان، که به قطعات کوچک و ضخیم خرد شده باشد
  • سیب زمینی  حبه قندی خرد شده   4 عدد کوچک
  • پیاز  خرد شده   2 عدددرشت
  •  سیرخرد شده   2 بوته
  • ماست کم چرب 2 قاشق غذاخوری 
  • ریشه زنجبیل تازه خرد شده 1 قاشق سوپخوری 
  • نیم قاشق چایخوری فلفل سیاه
  • نیم قاشق چایخوری زردچوبه
  • زیره 1 قاشق چایخوری
  • گوجه فرنگی پوست جدا شده و خرد شده   2 عدد متوسط
  • یک چوب دارچین به اندازه 2 اینچ
  • هل پودرشده    نیم قاشق سوپخوری 
  • نمک 1 قاشق چایخوری 
  • روغن نباتی یا کره آب شده  4 قاشق سوپ خوری

مواد لازم برای برنج بریانی هندی

  • برنج مزرا   500 گرم
  •  زعفران   کمی پودرشده
  • روغن نباتی   دو نیم قاشق سوپخوری 
  • پیاز خرد شده   1 عدد بزرگ
  • سس مرغ (منظور مایعی است که بعد از آب پز کردن مرغ به دست می آید) 4 فنجان 
  • هل به اندازه دو غلاف 
  • چوب دارچین به اندازه یک اینچ
  •  زنجبیل  نیم قاشق چایخوری
  • نمک  یک و نیم  قاشق چایخوری

طرز پخت بریانی هندی

 ابتدا برنج را تمیز کنید و خوب بشویید و با کمی نمک برای  1 تا 2 ساعت خیس کنید.در یک قابلمه یا تابه با دیواره های بزرگ 2 قاشق روغن نباتی یا کره بریزید تا داغ شود سپس سیب زمینی ها را سرخ کنید.بعد آنها را در بیاورید و برای تفت دادن پیاز ، سیر و زنجفیل 2 قاشق دیگر داخل تابه روغن بریزد تا پیاز ها نرم و طلایی شوند.در حین تقت فلفل ، زیره ، نمک ، زردچوبه و گوجه ها را هم اضافه کنید و تا 5 دقیقه همه این مواد را با هم تفت دهید.سپس نعناع ، هل ، ماست و دارچین را هم به بقیه مواد اضافه کنید و هم بزنید.حرارت را کم کنید و در ظرف را ببندید تا گوجه ها پخته شوند. در هنگام پختن گاهی هم به مواد سر بزنید تا آب آن کاملا خشک نشود. و  اگر آب آن بخار شد  کمی آب جوش داخل آن آضافه کنید تا مواد ته نگیرند و به ته ظرف نچسبند.

طرز تهیه بریانی هندی

بعداز پخته شدن گوجه ها و غلیظ شدن مواد ، مرغ ها ی خرد شده را داخل قابلمه بریزید و خوب هم بزنید تا مخلوط پخته شده زیر روی مرغ را بپوشاند. در ظرف را ببندید و حرارت را روی کمترین درجه قرار دهید تا مرغ در کنار بقیه مواد بپزد.بعد از50 تا 40 دقیقه که مرغ پخت و کاملا گوشتش ترد شد اگر آبی داخل ظرف ماند باید با برداشتن در ظرف اجازه دهید آب اضافی بخار شود و مواد بی آب باشند.

در مرحله بعد برنج شسته شده را آبکش کنید و بگذارید تا آبش کلا از صافی رد شود.پیاز ها را سرخ کنید تا طلایی شود.سپس پیاز سرخ شده را با برنج آبکش شده ، مقداری زعفران ، دارچین و هل مخلوط کنید و خوب هم بزنید تا برنج با  این مواد مخلوط شود.

سس مرغ یا همان آب مرغ  را خوب داغ کنید و روی برنج بریزید. همچنین مخلوط آماده شده با مرغ را هم به همراه سیب زمینی های سرخ شده به آرامی با برنج مخلوط کنید . برنج مخلوط شده را روی حرارت کم قرار دهید تا به مدت 20 تا 25 دقیقه دم بکشد.و بعد نوش جان کنید.

فروش برنج