گروه خبري : آشپزی
تاريخ انتشار : 1402/05/17 - 13:12
كد :83

دستور پخت کولی غورابیج یا کوله غورابه با مرغ و ماهی؛ غذای محلی گیلانی

شاید بد نباشد بدانید که در زمان‌ های قدیم این غذا را با جوجه خروس درست می‌ کردند. جوجه خروس را به گیلکی «طلا کوله» می‌ نامیدند و اسم این خورشت هم «طلا کوله غورابه» بود. شاید در اسامی بسیاری از غذاهای گیلانی کلمه «بیج» را شنیده باشید. «بیج» از مصدر «بیجیدن» در گویش گیلکی گرفته شده و به معنی «سرخ کردن» است.

دستور پخت کولی غورابیج یا کوله غورابه با مرغ و ماهی؛ غذای محلی گیلانی

«غورابیج» یک غذای گیلانی است که معمولا با ماهی کولی درست می‌ شود و شبیه خورش فسنجان است. البته این غذا را با مرغ هم می‌ توان طبخ کرد ولی طرز تهیه غورابیج با مرغ اندکی کمی فرق می کند.

شاید بد نباشد بدانید که در زمان‌ های قدیم این غذا را با جوجه خروس درست می‌ کردند. جوجه خروس را به گیلکی «طلا کوله» می‌ نامیدند و اسم این خورشت هم «طلا کوله غورابه» بود. شاید در اسامی بسیاری از غذاهای گیلانی کلمه «بیج» را شنیده باشید. «بیج» از مصدر «بیجیدن» در گویش گیلکی گرفته شده و به معنی «سرخ کردن» است.

 

خورشت گیلانی غورابیج را معمولا در وعده ناهار و به همراه کته سرو می‌ کنند. و طعم اصلی این غذا مدیون سبزیجاتی است که در آن استفاده می شود. اما ببینیم سبزی خورشت غورابیج چیست؟

شالیکوبی برنج هاشمی طارم مزرا

سبزی که خود گیلانی‌ها برای پخت این غذا استفاده می‌ کنند شامل نعنا، خالواش، چوچاق و گشنیز است. اما اگر به سبزی محلی شمال دسترسی ندارید می‌ توانید از نعنا، تره، گشنیز و جعفری استفاده کنید. این غذا را با نام «غورابیج مازندرانی» هم می‌ شناسند، اما غورابیج اصالتا گیلانی است.

طرز تهیه کولی غورابیج گیلانی با ماهی کولی مرحله به مرحله

استخدام نیروی فروشنده تلفنی جهت فروش محصولات برنج مزرا  در تهران  

ترکیب سبزی خورش غورابیج چیست؟

طرز تهیه کولی غورابیج گیلانی

مواد لازم برای کولی غورابیج

مرحله اول؛ چرخ کردن گردو و روغن انداختن آن

مرحله دوم؛ پاک کردن ماهی کولی و مزه دار کردن آن

مرحله آخر؛ اضافه کردن سبزیجات معطر تفت داده شده به خورشت

اگرچه تمام غذاهای ایرانی خوش آب و رنگ هستند، اما غذاهای گیلکی را تقریبا همه ایرانی‌ها دوست دارند. سیر، سبزی‌های محلی و چاشنی‌های ترش مزه خاصی به غذاهای شمالی می‌بخشند. کولی یک نوع ماهی کوچک است که گیلانی‌های عزیز با آن خورشت درست می‌کنند و اسم آن کولی غورابیج است. در زمان‌های قدیم این غذا را با جوجه خروس درست می‌کردند. جوجه خروس را به گیلکی طلا کوله می‌نامیدند و اسم این خورشت هم طلا کوله غورابه بود. شاید در اسامی بسیاری از غذاهای گیلانی کلمه «بیج» را شنیده باشید. بیج از مصدر بیجیدن در گویش گیلکی گرفته شده و به معنی سرخ کردن است. غورابیج یک غذای گیلانی است که معمولا با با ماهی کولی درست می‌شود. البته این غذا را با مرغ می‌توان طبخ کرد اما طرز تهیه غورابیج با مرغ اندکی متفاوت است.

استخدام نیروی فروشنده تلفنی جهت فروش محصولات برنج مزرا

ترکیب سبزی خورش غورابیج چیست؟

طرز تهیه کولی غورابیج

خورشت غورابیج را معمولا در وعده ناهار و به همراه کته سرو می‌کنند. طعم اصلی این غذا مدیون سبزیجات آن است. اما ببینیم سبزی خورشت غورابیج چیست؟ سبزی که خود گیلانی‌ها برای پخت این غذا استفاده می‌کنند شامل نعنا، خالواش، چوچاق و گشنیز است. اما اگر به سبزی محلی شمال دسترسی ندارید می‌توانید از نعنا، تره، گشنیز و جعفری استفاده کنید.

حتما بخوانید:  کارخانه شالیکوبی برنج مزرا ،تولیدکننده برتر استان گیلان می باشد . شالیکوبی برنج مزرا مفتخر است که با قابلیت  انواع برنج مرغوب ایرانی همانند برنج هاشمی طارم فجر و شیرودی مزرا  با قیمت مناسب و تنوع بسته بندی در حال همکاری و تامین سفارشات شرکت ها و سازمان و همچنین توزیع در استانهای کشور می باشد

 این غذا را با نام غورابیج مازندرانی نیز می‌شناسند، اما غورابیج اصالتا گیلانی است.

استخدام نیروی فروشنده تلفنی جهت فروش محصولات برنج مزرا

  طرز تهیه کولی غورابیج گیلانی

 با مواد لازم برای تهیه این خورشت خوشمزه آشنا شوید.

طرز تهیه و پخت خورشت گیلانی کولی غورابیج

استخدام فروشنده تلفنی برای فروش محصولات مزرا

مواد لازم برای کولی غورابیج

 ماهی کولی: ۸ عدد

سبزی غورابیج: ۵۰۰ گرم

آبغوره: ۱/۲ لیوان دسته‌دار فرانسوی

شکر: ۱ قاشق غذاخوری

استخدام فروشنده تلفنی برای فروش محصولات مزرا

گردو: ۲۵۰ گرم

نمک و فلفل: به میزان لازم

 مرحله اول؛ چرخ کردن گردو و روغن انداختن آن

 این خورشت تا حدی به خورشت فسنجان شبیه است و برای تهیه آن به گردو نیاز داریم. گردو را خرد کنید. برای خورشت‌تان غلظت بهتری داشته باشد می‌توانید گردو را چرخ کنید یا در غذاساز بریزید. سپس گردوها را به همراه ۲ لیوان آب در قابلمه ریخته و روی حرارت قرار دهید. وقتی به جوش آمد زیر آن را کم کنید تا برای یک ساعت بپزد و روغن بیاندازد.

 طرز تهیه خورشت غورابیج خوشمزه گیلکی

 بیشتر بدانید: کارخانه شالیکوبی برنج مزرا ،تولیدکننده برتر استان گیلان می باشد . شالیکوبی برنج مزرا مفتخر است که با قابلیت  انواع برنج مرغوب ایرانی همانند برنج هاشمی طارم فجر و شیرودی مزرا  با قیمت مناسب و تنوع بسته بندی در حال همکاری و تامین سفارشات شرکت ها و سازمان و همچنین توزیع در استانهای کشور می باشد

مرحله دوم؛ پاک کردن ماهی کولی و مزه دار کردن آن

 سر و دم ماهی کولی را بگیرید، شکم آن را خالی کنید و ماهی را بشویید. اگر بتوانید پوست ماهی را جدا کنید، خورش غورابیج شما طعم بهتری خواهد داشت. ماهی را با نمک و فلفل مزه‌دار کرده و در کمی روغن سرخ کنید. ماهی کولی برای پخت زمان زیادی لازم ندارد، پس کنار اجاق بمانید تا نسوزد.

 مرحله آخر؛ اضافه کردن سبزیجات معطر تفت داده شده به خورشت

سزیجات را در تفت دهید تا آب آنها گرفته شود. سپس آب غوره، مخلوط گردو و ماهی‌های سرخ ‌شده را به آنها اضافه کنید. شعله را کم کنید تا خورشت غورابیج به آرامی بپزد و مزه‌ها به خورد هم بروند.

خورشت کولی غورابیج شما آماده است. این خورشت را با برنج هاشمی  شمالی مزرا  میل کنید. نوش جان

 

منبع خبر : افق کوروش