گروه خبري : آشپزی
تاريخ انتشار : 1402/03/21 - 15:55
كد :57

طرز تهیه کوفته برنجی خوشمزه و مجلسی اصیل ایرانی

کوفته برنجی هم با نان مصرف می‌شود و هم بدون نان خورده می‌شود. همچنین کوفته برنجی را می توان در اندازه ها و  شکل های مختلفی درست کرد.

یکی از غذاهای اصیل و بسیار خوشمزه ایرانی است و تقریبا همه کوفته دوست دارند. کوفته انواع متفاوتی دارد اما کوفته برنجی بیشتر از بقیه انواع کوفته رایج است. کوفته برنجی هم با نان مصرف می‌شود و هم بدون نان خورده می‌شود. همچنین کوفته برنجی را می توان در اندازه ها و  شکل های مختلفی درست کرد.
پیشنهاد می شود کوفته برنجی را برای ناهار تهیه کنید چون این غذا نسبتا سنگین است و بهتر است برای شام مصرف نشود. به دلیل اینکه مواد اولیه برای تهیه کوفته برنجی دارای خواص و ویتامین های زیادی هستند، در نتیجه کوفته برنجی غذایی بسیار مقوی و پرخاصیت است. 

مواد لازم 

  • ۳۰۰ گرم       گوشت چرخ کرده
  • ۲.۵ پیمانه    برنج هاشمی معطر مزرا
  • ۱ عدد           تخم مرغ
  • ۲ عدد           پیاز
  • ۴ قاشق غذاخوری    لپه ممتاز مزرا
  • ۱ قاشق غذاخوری    آرد نخودچی
  • ۲ قاشق غذاخوری    شوید تازه و خرد شده
  • ۲ قاشق غذاخوری    تره تازه و خرد شده
  • ۲ قاشق غذاخوری    جعفری تازه و خرد شده
  • ۱ قاشق غذاخوری    نعنا خشک
  • ۱ قاشق غذاخوری    ترخون خشک
  • ۱ ق غذا خوری    مرزه خشک
  • ۱ ق غذا خوری    شنبلیله خشک
  • ۳ عدد    گوجه فرنگی رنده شده
  • ۲ قاشق غذاخوری    آبلیمو
  • برای داخل کوفته    آلو یا گوجه سبز
  • به میزان لازم    نمک، فلفل، زردچوبه و روغن

 

 

 

طرز تهیه کوفته برنجی خوشمزه و مجلسی اصیل ایرانی

طرز تهیه کوفته برنجی 

مرحله ۱:

اولین مرحله خیساندن برنج هاشمی معطر مزرا  و لپه ممتاز مزرا  از چند ساعت قبل است. پس از خیس خوردن، برنج هاشمی معطر مزرا  و لپه ممتاز مزرا  را شسته و هر کدام را جداگانه داخل قابلمه با مقداری آب بریزید تا کامل بپزند. در صورت تمایل می توانید وقتی برنج هاشمی معطر مزرا به جوش آمد کمی از سبزی های تازه و کمی زردچوبه را به برنج هاشمی معطر مزرا در حال جوش اضافه کنید و کمی بعد برنج هاشمی معطر مزرا  را آبکش کنید. به یاد داشته باشید تا آب برنج هاشمی معطر مزرا را دور نریزید چون در ادامه به آن نیاز خواهیم داشت.

مرحله ۲:

یکی از پیازها را رنده ریز می کنیم و آب پیاز را می گیریم و  سپس با گوشت، برنج هاشمی مزرا پخته ، لپه پخته، نمک، فلفل، زردچوبه و سبزی های تازه مخلوط کرده و در ادامه تخم مرغ و آرد نخودچی را هم اضافه کرده و حسابی و  ورز می دهیم تا مواد کاملا با هم مخلوط بشوند و بعد مواد را به ظرف می کوبیم تا مواد سفت و چسبناک بشوند. اکنون باید مواد کوفته  را داخل یخچال بگذارید تا کمی خنک شود.

مرحله ۳:

یک عدد پیاز را ریز خرد کنید و سپس در تابه کمی روغن بریزید تا داغ شود و پیازهای خرد شده تفت بدهید تا طلایی شوند. درادامه رب گوجه فرنگی، باقی سبزی های تازه، نمک، فلفل و زردچوبه اضافه کنید و کمی مواد را تفت دهید. اکنون گوجه ها را که پوست گرفته و رنده کرده اید به همراه آب برنج هاشمی معطر مزرا به مواد اضافه کرده و مخلوط کنید و مواد را به یک قابلمه بزرگ منتقل کنید و صبر کنید تا سس کوفته برنجی با حرارت ملایم بجوشد.

مرحله ۴:

به اندازه یک پرتقال از مواد کوفته برداشته و در کف دست پهن کنید و  یک آلو یا گوجه سبز در وسط آن قرار داده و مواد را ببندید و گرد کنید و در آب کوفته که درحال جوشیدن است به آرامی رها کنید. حدود نیم ساعت بعد، وقتی که آب کوفته برنجی کمی غلیظ شد غذا آماده است.
 

برگرفته از وب سایت پارسی دی